Vrijheidsmiljonair, visionair en verbinder. Juliëtte zet zich met hart en ziel in voor een regeneratieve wereld. Ze wil onze relatie met de natuur en de ander herstellen, zodat volgende generaties in verbondenheid opgroeien.

 

Een van de zwakke plekken in onze wereld is het reguliere onderwijssysteem, stelt Juliette. Een systeem dat kinderen in een mal duwt zodat ze allemaal op dezelfde manier van de band rollen. Juliettes eigen schooljaren verliepen niet zo soepel, hoewel ze met vlag en wimpel slaagde voor de dyslectietest.

 

Ze liet zich er niet onder krijgen en ze verloor nooit uit het oog waar het echt om draait. Spelen, ontdekken en de ruimte om te ontwikkelen waar je plezier uit put. Want pas als je je aangeboren nieuwsgierigheid en creativiteit kunt aanboren, krijg je de kans om te floreren.

 

Inmiddels is Juliette regeneratief ondernemer van de duurzame basisschool NOWSCHOOL, waar kinderen alle ruimte krijgen om op te groeien tot holistische denkers en doeners. Ook startte ze branding agency THE NOW en de Online Academy Vrijheidsmiljonair. Ze stond in de Duurzame Jonge 100-lijst van 2020 en ze was een van de eenentwintig Triodos Verbeteraars van 2021.

 

‘Ik denk dat we kinderen als de ‘wisdomkeepers’ van deze aarde moeten zien. Zij zijn de makers van de toekomst, dus het is raar dat we pas vanaf hun 18e, 20ste of 25ste naar ze gaan luisteren. Als volwassenen vinden we het erg moeilijk om nog te dromen. Dat vermogen zijn we ergens onderweg kwijtgeraakt, maar zij hebben het nog wel. Moet je nagaan wat een creatiekracht we zouden hebben als wij dat ook zouden aanwenden. Ga dromen!’

 

In deze podcast ontdek je:

  • Waarom ons huidige onderwijssysteem kinderen niet helpt te floreren
  • Hoe NOWSCHOOL het reguliere onderwijssysteem op termijn overbodig wil maken
  • Waarom een co-learning community cruciaal is als je wilt verduurzamen

 

Ook ontdek je:

  • Waarom een branding strategy meer is dan een logo, website of product
  • Hoe je met een krachtige visie gelijkgestemde mensen aan je kunt verbinden
  • Waarom het soms belangrijk is om los te laten en de ideeën te laten stromen

 

Ook vertelt ze over haar zelfgebouwde groene huis, over millennials die juist níet de corporate ladder willen beklimmen en over het belang van meer tijd op je bankrekening! En vulde Juliëtte mijn Spotify Playlist Duurzaamheid HOEDAN?! aan met haar favoriete nummer "We deserve to dream" van Xavier Rudd. 

 

 

Voor meer inspiratie, volg me op Instagram https://www.instagram.com/jetskethielen/

 

🎶 De volledige Spotify Playlist Duurzaamheid Hoedan?! vind je hier.

 

Benieuwd wat ik voor jou kan betekenen? https://www.jetskethielen.nl

 

Share | Download(Loading)
Podbean App

Play this podcast on Podbean App