
22.1K
Downloads
39
Episodes
Dit is de Podcast ”Duurzaam hoe dan?!”. Hier leer je van experts hoe je succesvol innoveert, zodat het sneller, beter en leuker wordt. Mijn naam is Jetske Thielen. Spreker, adviseur en sociaal ingenieur. Met mijn bedrijf Duurzaam Vlechtwerk help ik ambitieuze organisaties om zelf aan de slag te gaan met innovatie en het versnellen van duurzaamheid. Ik geloof in het vergroten van je positieve impact. Dit doe ik zelf privé als Herenboer, Burgerwetenschapper Schone Rivieren en als klein aandeelhouder waterkrachtcentrale in de Dommel. Met deze Podcast ” Duurzaam hoe dan?! ” neem ik je mee in mijn reis hoe duurzaamheid te versnellen en concreet te maken zodat jij als professional geholpen wordt om duurzaamheid in jouw organisatie verder te brengen.
Episodes

5 days ago
5 days ago
Bouwen met stro. Biomimicry inzetten om de bouwsector te verduurzamen. En inheemse wijsheid herontdekken om de relatie met de natuur te herstellen. Als kind wilde Lydia dierenarts of architect worden. Het werd het laatste, maar de band met de natuur is altijd sterk gebleven. Zo sterk zelfs, dat ze tijdens een bijeenkomst van de Embassy of Water zelf verbaasd was over de kracht van haar emoties toen ze de stem van water mocht vertegenwoordigen. Die liefde en verwondering voor de natuur gebruikt ze nu in haar werk als biomimicry architect.
“In de Grondwet gaat het vooral over preventie. Dat je de natuur tot een bepaald niveau mag vergiftigen, dat je je mag ontwikkelen, dat je recht hebt op zorg en onderwijs. Maar er staat nergens dat je recht hebt op schone natuur en op schoon water. Zo kunnen we overal een beetje tussendoor fietsen en toch wat vervuilen hier en daar. Maar wat als erin zou staan dat we allemaal het recht hebben om uit de rivieren te kunnen drinken? Omdat die rivieren van ons allemaal zijn? Als we op dat punt zijn beland, zijn we ergens.”
In deze podcast ontdek je:
- Alles over Lydia’s passie voor natuurlijke materialen, zoals stro, in de bouw
- Hoe biomimicry kan bijdragen aan innovatieve oplossingen in de bouwsector
- Hoe je traditionele organisaties zo ver krijgt om duurzaam te innoveren
- Hoe belangrijk het is om de connectie met de natuur te herstellen
- Hoe we inheemse kennis in onszelf aan kunnen boren
Ook ontdek je:
- Waarom we ons recht op schone natuur zouden moeten verankeren in de Grondwet
- Waarom we de stem van de natuur moeten vertegenwoordigen in besluitvorming
- Hoe groot de impact van pionierschap op de natuur en duurzaamheid is
- Hoe we die kinderlijke verwondering over de natuur kunnen behouden
- Waarom we betere keuzes maken als we de natuur weer leren lezen
🎧 Luister nu naar deze nieuwe aflevering van Duurzaamheid, Hoedan?! en laat je inspireren door Lydia’s bevlogenheid en inspirerende verhalen!
Je doet me echt een groot plezier door deze podcast te delen met jouw netwerk. Want de verhalen van Suze en de andere gasten mogen gedeeld worden, sterker nog dat verdienen ze. Je kan dat doen door de podcast link te sturen naar mensen in jouw netwerk, de aflevering en podcast een 5 sterren review te geven of me een berichtje sturen met jouw inzicht naar aanleiding van het gesprek. Heel leuk om terug te horen, ook voor de gasten.
Ik breng de podcast uit op eigen kosten en de gasten maken hun tijd vrij om de lessen te delen met jou. Uiteraard met liefde en de wil samen die regenbui te zijn op de gloeiende plaat. Ik hoop dat je je gesterkt voelt in jouw eigen missie en iets hebt gehad aan de inzichten en lessen!
Via mijn site kan je je aanmelden voor de kwartaal inspiratie nieuwsbrief en het Duurzaam Hoe Dan?! inspiratie magazine downloaden. En als je meer wil zien van achter de schermen volg me dan op Instagram. Duurzaamheid versnellen, dat doe jij ook, hoe dan?!
No comments yet. Be the first to say something!