Maria groeide op in het groen. Op een boerderij, waar ze meebewoog met de seizoenen en het ritme van de natuur. Nog steeds geniet ze van alles wat de natuur te bieden heeft, maar ja. Die klimaatontwrichting.

 

Om ervoor te zorgen dat al dat moois behouden blijft, verbond ze zich aan duurzame doelen. Zo richtte ze de sociale onderneming Women on Wings op, waarmee ze een miljoen banen voor vrouwen op het Indiase platteland wil creëren. En ze werd directeur van MVO Nederland, een van de grootste duurzame bedrijvennetwerken van Europa.

 

Begin 2022 stelde MVO Nederland weer de jaarlijkse Nieuwe Economie Index (NEx) vast. Daarmee meten ze de transitie van het bedrijfsleven naar een gezonde en duurzame economie. De conclusie? Op dit moment is slechts 15.4 procent van de bedrijven inclusief, circulair en klimaatneutraal. We zetten weliswaar stappen, maar het gaat nog tergend langzaam.

 

Dat moet beter en dat moet sneller, stelt Maria. Want als het om de toekomst van de aarde gaat, past maar één motto: haastige spoed is goed!

 

‘Duurzaamheid staat overal hoog op de agenda, maar het ontbreekt aan daadkracht. En aan concrete plannen om er dagelijks invulling aan te geven. Kijk bijvoorbeeld naar het DNA van je organisatie, verbind dat aan duurzame doelen en breng duurzaamheid in je corebusiness. We moeten van woorden naar daden.’

 

In deze podcast ontdek je:

  • Waarom 2025 een kantelpunt is voor het klimaatvraagstuk
  • Waarom we naar een nieuw belastingsysteem moeten
  • Waarom je de kern van je organisatie moet verbinden aan iets relevants

 

Ook ontdek je:

  • Hoe je binnen je organisatie de juiste setting creëert om het over duurzaamheid te hebben
  • Welke rol kunst, cultuur en natuur kunnen spelen in het verduurzamen van je bedrijf
  • Waarom het goed is om heel soms te vertragen

 

Maria vertelt ook alles over India, de kracht van onderwijs en wat wij van dit prachtige land kunnen leren!

 

 

 

Voor meer inspiratie, volg me op Instagram https://www.instagram.com/jetskethielen/

 

Benieuwd wat ik voor jou kan betekenen? https://www.jetskethielen.nl

Share | Download(Loading)
Podbean App

Play this podcast on Podbean App