Als kind wilde hij visboer worden, maar ook ingenieur. En zat hij hele dagen met zijn neus in de boeken over rampen en broeikaseffecten. Inmiddels heeft Tim van Hattum zowel zijn ambities als zijn interesses in zijn loopbaan verenigd. Als aquatisch ecoloog houdt hij zich voor Wageningen University & Research bezig met de impact van klimaatverandering.

 

Doemscenario’s? Zeker belangrijk om de urgentie invoelbaar te maken. Maar hoop en oplossingen zijn minstens zo cruciaal. Daarom maakte Tim met zijn team een splinternieuwe landkaart van Nederland in 2120. Die landkaart spat van het blauw en het groen. Want dát is hoe Nederland eruitziet als we de natuur vrij spel geven.

 

‘Ik hoor veel mensen zeggen: ‘Deze kaart laat een land zien waarin ik wel zou willen wonen, maar honderd jaar is nog zo ver weg. Hoe kunnen we dat sneller realiseren?’ Nou, dat kan als we allemaal de juiste keuzes maken. En dat begint bij elke keuze die we op dit moment maken. Ook als we in de supermarkt staan.’

 

In deze podcast ontdek je:

  • Wat de vijf leidende principes zijn van nature-based solutions
  • Waarom we niet alleen op de energietransitie moeten focussen
  • Waarom we ons land nu al adaptief moeten inrichten

 

Ook vertelt Tim:

  • Waarom rivieren veel meer ruimte moeten krijgen binnen ons land
  • Waarom de zee een sleutelrol speelt in een duurzame toekomst
  • Hoe de natuur ons kan helpen in de strijd tegen klimaatverandering

 

De landkaart schetst een prachtig toekomstbeeld, waarin betonnen jungles zijn vervangen door groene, stedelijke oases. Waarin volop ruimte is voor water en natuur. Waarin onze huizen en gebouwen opslagplaatsen voor koolstof zijn geworden. En waarin we werken met een natuurinclusieve en klimaatbestendige landbouw.

 

Droom jij ook mee? En durf je daarna de juiste keuzes te maken om die droom een stapje dichterbij te brengen? Beluister Tims hoopvolle verhaal hier!

 

Voor meer inspiratie, volg me op Instagram https://www.instagram.com/jetskethielen/

 

Benieuwd wat ik voor jou kan betekenen? https://www.jetskethielen.nl

 

Share | Download(Loading)
Podbean App

Play this podcast on Podbean App